Nodarbību apraksts

Salsa LA stils - Los Angeles stils (L.A.) – attiecināms uz līniju stilu, t.i., dejotāji atrodas uz vienas līnijas ar seju viens pret otru. Mainoties vietām, kustība notiek pa to pašu līniju, mainot virzienu par 180 grādiem.

Salsa NY stils – viss ir ļoti vienkārši – vēl viens salsas stils, kas mums pagaidām ir jauns, taču viss kādreiz sākas. Jūs visi zināt, mīlat un dejojat LA (Los Angeles) stila salsu. Tā nu ir sanācis, ka tieši šis stils Latvijā kļuvis par populārāko un visvairāk dejoto. Tas ir līnijas stils, kurā partneri izpilda soli pirmajā mūzikas sitienā. Līdz ar LA stilu pasaulē aizvien populārāks kļūst NY stils, kas arī ir līnijas stils, bet ar to atšķirību, ka partneris izpilda soli atpakaļ otrajā mūzikas sitienā. Šo stilu pamati daudzējādā ziņā ir līdzīgi, taču pastāv milzīga atšķirība – kurā sitienā un kādā virzienā partneri soļo. Video ar piemēru var noskatīties šeit.

VDN - es nosauktu šo nodarbību VDN – vispārattīstošā deju nodarbība :). Šī nodarbība būs noderīga ne tikai profesionāļiem, bet arī tiem, kas ir tikko sākuši mācīties dejot. Dejosim Soul, Funk, R’n’B, Hip-Hop mūzikas pavadījumā. Kustības mainīsies no slīdošām un plastiskām uz asām un enerģiskām. Ja Tu vēlies iemācīties dejot vai vienkārši uzturēt sevi labā formā, attīstīt ritma izjūtu, plastiku un ķermeņa koordināciju, tad šis treniņš ir paredzēts Tev!

Rueda – grupas deja – riņķa deja – spēle. Rueda de Casino – dejas "sāls" ir tā, ka vairāki pāri nostājās aplī, dejas vadītājs sauc dažādas figūras, kuras visi pāri sinhroni izpilda, bieži vien mainoties ar partnerēm. Šī deja ir ļoti jautra un interesanta.

Style Movement – mēģināsim izzināt sava ķermeņa iespējas, darbosimies ar atsevišķām ķermeņa daļām, mēģinot tās dažādi savienot, attīstīsim koordināciju un plastiku.

Salsa Rhythms + Salsa Steps – meklēsim atbildes uz tādiem jautājumiem kā: Kas ir salsas mūzika un kā tā ir veidota? Kādi instrumenti tiek izmantoti? Kas ir Congo, Clave, Cowbell? Kā tie izskatās? Kā un kurā sitienā tie skan? Kā mūzika vada deju? Un pats galvenais – kā atbildes uz šiem jautājumiem var palīdzēt Jums kļūt par labāko dejotāju?!

Night Club 2 Step (NC2S) – deja ir līdzīga gan salsai, gan valsim – kaut kas pa vidu. Šī deja ir skaista un romantiska, to var dejot gan lēnajā, gan vidējā mūzikas tempā. Līdz ar to, ja skan ne salsas ritmi, bet ļoti gribas dejot, tā vairs nav problēma! NC2S var palīdzēt jebkurā situācijā – gan kāzās (jūsu vai jūsu draugu), gan māmiņas dzimšanas dienā. Pie tam, ir ļoti viegli iemācīties dejot NC2S, ja jūs jau dejojat salsu. Un Jūs iekarosiet jebkuru deju placi!!! :)

Treniņi – lai dejotu viegli un brīvi, ir nepieciešams, lai ķermenis kustētos viegli un brīvi. Lai to panāktu, ir nepieciešams iepazīt ķermeni labāk. Treniņos mēs iedziļināsimies kustību teorijā un praksē, dejas nozīmē un filozofijā, ko mums dod deja, un, galvenais, kā dēļ mēs dejojam. Mans personīgais viedoklis – treniņi ļoti labi attīsta ķermeņa dejas spēju, neatkarīgi no tā, kādu deju jūs dejojat. :)

Jazz – nodarbība veltīta izsmalcinātam, tuvākam pēc sava gara klasiskai dejai - Džezam.

Bachata – pati seksīgā un jutekliskā deja, ar skaistas izpildes nosacījumu burtiski hipnotizē. Ja ir mūzika, stils un partneris =) to var pārvērst par iemīlējušo cilvēku kaislīgo deju vai nu par deju, pildīto ar speles un flirta atskaņām.

Cha-Cha – nodarbības tieši sociālas dejas Ča-ča-ča ietvaros. Rīgā Ča-ča aizvien nav guvusi tik lielu popularitāti kā salsa, kaut arī tā nav mazāk interesanta un aizraujoša. Ča-čai piemīt sava neatkārtojama ekspresija un estētika, savs stils un savs noslēpums.

Ask&Tell - nodarbība visiem dažāda limeņa studentiem, kuriem ir jautājumi skolotājiem, un kuri velas stradāt tieši ar savu dejoāšanas stīlu (t.i. stīla, tehnikas, futvorku, vadibas un sekosanas jautājumi un taml.)