Nodarbību apraksts

Salsa LA stils - Los Angeles stils (L.A.) – attiecināms uz lÄ«niju stilu, t.i., dejotāji atrodas uz vienas lÄ«nijas ar seju viens pret otru. Mainoties vietām, kustÄ«ba notiek pa to pašu lÄ«niju, mainot virzienu par 180 grādiem.

Salsa NY stils – viss ir ļoti vienkārši – vÄ“l viens salsas stils, kas mums pagaidām ir jauns, taču viss kādreiz sākas. JÅ«s visi zināt, mÄ«lat un dejojat LA (Los Angeles) stila salsu. Tā nu ir sanācis, ka tieši šis stils Latvijā kļuvis par populārāko un visvairāk dejoto. Tas ir lÄ«nijas stils, kurā partneri izpilda soli pirmajā mÅ«zikas sitienā. LÄ«dz ar LA stilu pasaulÄ“ aizvien populārāks kļūst NY stils, kas arÄ« ir lÄ«nijas stils, bet ar to atšÄ·irÄ«bu, ka partneris izpilda soli atpakaļ otrajā mÅ«zikas sitienā. Šo stilu pamati daudzÄ“jādā ziņā ir lÄ«dzÄ«gi, taču pastāv milzÄ«ga atšÄ·irÄ«ba – kurā sitienā un kādā virzienā partneri soļo. Video ar piemÄ“ru var noskatÄ«ties šeit.

VDN - es nosauktu šo nodarbÄ«bu VDN – vispārattÄ«stošÄ deju nodarbÄ«ba :). ŠÄ« nodarbÄ«ba bÅ«s noderÄ«ga ne tikai profesionāļiem, bet arÄ« tiem, kas ir tikko sākuši mācÄ«ties dejot. Dejosim Soul, Funk, R’n’B, Hip-Hop mÅ«zikas pavadÄ«jumā. KustÄ«bas mainÄ«sies no slÄ«došÄm un plastiskām uz asām un enerÄ£iskām. Ja Tu vÄ“lies iemācÄ«ties dejot vai vienkārši uzturÄ“t sevi labā formā, attÄ«stÄ«t ritma izjÅ«tu, plastiku un Ä·ermeņa koordināciju, tad šis treniņš ir paredzÄ“ts Tev!

Rueda – grupas deja – riņķa deja – spÄ“le. Rueda de Casino – dejas "sāls" ir tā, ka vairāki pāri nostājās aplÄ«, dejas vadÄ«tājs sauc dažādas figÅ«ras, kuras visi pāri sinhroni izpilda, bieži vien mainoties ar partnerÄ“m. ŠÄ« deja ir ļoti jautra un interesanta.

Style Movement – mÄ“Ä£ināsim izzināt sava Ä·ermeņa iespÄ“jas, darbosimies ar atsevišÄ·Äm Ä·ermeņa daļām, mÄ“Ä£inot tās dažādi savienot, attÄ«stÄ«sim koordināciju un plastiku.

Salsa Rhythms + Salsa Steps – meklÄ“sim atbildes uz tādiem jautājumiem kā: Kas ir salsas mÅ«zika un kā tā ir veidota? Kādi instrumenti tiek izmantoti? Kas ir Congo, Clave, Cowbell? Kā tie izskatās? Kā un kurā sitienā tie skan? Kā mÅ«zika vada deju? Un pats galvenais – kā atbildes uz šiem jautājumiem var palÄ«dzÄ“t Jums kļūt par labāko dejotāju?!

Night Club 2 Step (NC2S) – deja ir lÄ«dzÄ«ga gan salsai, gan valsim – kaut kas pa vidu. ŠÄ« deja ir skaista un romantiska, to var dejot gan lÄ“najā, gan vidÄ“jā mÅ«zikas tempā. LÄ«dz ar to, ja skan ne salsas ritmi, bet ļoti gribas dejot, tā vairs nav problÄ“ma! NC2S var palÄ«dzÄ“t jebkurā situācijā – gan kāzās (jÅ«su vai jÅ«su draugu), gan māmiņas dzimšanas dienā. Pie tam, ir ļoti viegli iemācÄ«ties dejot NC2S, ja jÅ«s jau dejojat salsu. Un JÅ«s iekarosiet jebkuru deju placi!!! :)

Treniņi – lai dejotu viegli un brÄ«vi, ir nepieciešams, lai Ä·ermenis kustÄ“tos viegli un brÄ«vi. Lai to panāktu, ir nepieciešams iepazÄ«t Ä·ermeni labāk. Treniņos mÄ“s iedziļināsimies kustÄ«bu teorijā un praksÄ“, dejas nozÄ«mÄ“ un filozofijā, ko mums dod deja, un, galvenais, kā dēļ mÄ“s dejojam. Mans personÄ«gais viedoklis – treniņi ļoti labi attÄ«sta Ä·ermeņa dejas spÄ“ju, neatkarÄ«gi no tā, kādu deju jÅ«s dejojat. :)

Jazz – nodarbÄ«ba veltÄ«ta izsmalcinātam, tuvākam pÄ“c sava gara klasiskai dejai - Džezam.

Bachata – pati seksÄ«gā un jutekliskā deja, ar skaistas izpildes nosacÄ«jumu burtiski hipnotizÄ“. Ja ir mÅ«zika, stils un partneris =) to var pārvÄ“rst par iemÄ«lÄ“jušo cilvÄ“ku kaislÄ«go deju vai nu par deju, pildÄ«to ar speles un flirta atskaņām.

Cha-Cha – nodarbÄ«bas tieši sociālas dejas ÄŒa-ča-ča ietvaros. RÄ«gā ÄŒa-ča aizvien nav guvusi tik lielu popularitāti kā salsa, kaut arÄ« tā nav mazāk interesanta un aizraujoša. ÄŒa-čai piemÄ«t sava neatkārtojama ekspresija un estÄ“tika, savs stils un savs noslÄ“pums.

Ask&Tell - nodarbÄ«ba visiem dažāda limeņa studentiem, kuriem ir jautājumi skolotājiem, un kuri velas stradāt tieši ar savu dejoāšanas stÄ«lu (t.i. stÄ«la, tehnikas, futvorku, vadibas un sekosanas jautājumi un taml.)